småbarnsliv. panik. ångest. familjevåld. självhjälp. målsättning.


Hur gör man det? Hur lever man ett vanligt liv med ett spöke inom sig som trycker på panik-knappen så fort man ska till affären/ut på gatan/följa ungarna till skolan? Vad har hjälpt mig, och vad kan hjälpa dig? Och kommer de omkring oss någonsin förstå? Om livet som ensamstående mamma med svår panikångest. Naket. Fult. Men också ärligt.Målar även ångest-konst. Ångestkonst är vad jag målar, då inte orden räcker. Mycket av det vi med psykisk ohälsa upplever kan vi inte förklara med ord, därför utvecklar vi andra sätt att kommunicera på. Vissa sjunger/skapar musik, andra dansar, målar osv. Det är ett andra språk, ett annat sätt att kommunicera. Jag målar. Mina målningar handlar om allt från känslor och upplevelser till konsekvenser av min uppväxt mitt i familjevåld och psykisk ohälsa. Du hittar min konst under Ångestkonst.

Som barn växte jag upp i en vardag fylld av familjevåld och skräck. Som tonåring bröt jag mig ur det och byggde upp en ny trygg och lycklig vardag. Som 23 årig nybliven mamma såg jag mitt liv och allt jag visste rasera framför mig, tappade all kontroll över min egen kropp och fick diagnosen svår panikångeststörning. Tio år, två separationer, ett till barn, terapier, tusentals panikattacker, mediciner, och en egen skriven barnskyddsanmälan senare sitter jag nu här för att hjälpa andra i liknande situation. Jag är ingen terapeut eller psykolog. Jag är ingen livscoach. Jag är en mamma, en kvinna, en medmänniska. Jag är en överlevare. Jag har panikångeststörning. Men jag lever, näe, OCH jag lever. Jag hoppas och önskar att min blogg ska hjälpa dig som lever med psykisk ohälsa, och jag önskar också att den ska hjälpa dig som känner någon med psykisk ohälsa eller vill lära dig mera om ämnet.


småbarnsliv. panikliv. ångestliv. småstadsliv. familjevåld. självhjälp. drömmar. mål.2 reaktioner till “

  1. Följer gärna dig och din resa följer heller dig än någon läkare som inte har varit med om en resa med panikångesten och ångestattacker mmm för en människa som inte har varit där vet inte hur en människa mår mer än olika studier mmmm

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa din webbplats med WordPress.com
Kom igång
%d bloggare gillar detta: